Zwembadreparatie
Een lek zwembad is erg vervelend, maar geen paniek! Met het juiste reparatiemateriaal is een gaatje in je opblaaszwembad of in de liner van je opzetzwembad zo geplakt.
Zwembadreparatie
Zit er een gaatje in je opblaaszwembad? Of is de liner van je opzetzwembad lek? Het is erg vervelend als je het hele zwembad leeg moet laten lopen om een klein gaatje of scheurtje te plakken. Met het juiste zwembadreparatie materiaal is dit gelukkig ook niet nodig! Met een handige reparatiekit kun je ook onder water een gaatje plakken, zodat het lek snel gedicht is en je het water niet volledig hoeft te vervangen. Wel zo handig.
Reparatiekit voor zwembaden
De reparatiekit voor zwembaden bestaat uit twee stukjes pvc van 20 x 10 cm. Dit is hetzelfde materiaal waarvan de zwembadliner is gemaakt. Ook zit er een tube lijm in en een applicatorstick om de lijm op het pvc-materiaal aan te brengen. In de handleiding die bij de reparatiekit zit staat precies hoe je de lijm moet gebruiken en het gaatje moet plakken.
Hoe moet ik mijn zwembad plakken?
Heb je het lek gevonden? Dan kun je het vervolgens gaan plakken. Maak eerst het materiaal rondom het gaatje schoon (aan de buitenkant van het zwembad), zodat er geen stof of zand meer aan plakt. Knip twee stukken pvc-materiaal op maat, zorg hierbij dat je rondom de lekkage zo’n 2,5 cm ruimte overhoudt. Smeer het pvc-materiaal in met lijm en laat het eventjes een klein beetje opdrogen. Plak daarna eerst het gaatje aan de binnenkant van het zwembad dicht, en vervolgens aan de buitenkant. Laat de lijm volledig drogen en controleer daarna of de lekkage compleet gedicht is.
Kun je een zwembad plakken als er water in zit?
Je kunt je zwembad plakken als er water in zit. Bij gaatjes of scheuren tot ongeveer 2 cm is dit geen probleem. Kun je zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant bij het gaatje? Plak dan eerst een het stukje reparatiemateriaal in de binnenkant van het zwembad en daarna als extra versteviging ook op de buitenkant.